تربیت کودک ده ماهه

تربیت کودک ده ماهه

کودک ده ماهه برای استقلال بیشتر تلاش می کند و تحرک را خیلی دوست دارد. اما هنوز از تنهایی می ترسد و اگر در موقعیتی قرار بگیرد که مادر یا یک آشنای دیگر را در کنار خود نبیند به گریه می افتد.پس مواظب باشید که حس امنیت کودک به خطر نیفتد. رشد کودک ده ماهه سریع است و به سرعت وزن می گیرد اما فراموش نکنید که رشد همه ی کودکان یکسان نیست .

تربیت کودک ده ماهه، مهارت حرکتی

حتما توجه کرده اید که کودک ده ماهه بدون توقف مدام در حال حرکت است ، او را در هر جا بگذارید سریع سرگرمی جدیدی برای خود پیدا می کند و شروع به حرکت به سمت وسایل مختلف می کند،گاهی با انگشتان دست و پاهایش خود را مشغول می کند و گاهی به هر سمت غلت می زند و تاب می خورد.حرکات بی وقفه ی نوزاد باعث تقویت مهارت های حرکتی و قوی شدن عضلات او می شود و او به تدریج یاد میگیرد که هر قسمت بدن توانایی انجام چه کاری را دارد.

کودک ده ماهه تلاش می کند تا ایستادن را بیاموزد،او مشتاق ایستادن است و برای آن تلاش می کند بنابراین با کمک اشیایی مثل مبل یا میز سعی میکند تا بایستد اما بعد از ایستادن استرس دارد که نتواند بنشیند،بنابراین او را تشویق کنید و تنهایش نگذارید به او یاد دهید که چگونه می تواند با خم کردن زانوهایش بنشیند.او به شما نگاه می کند و به راحتی از شما تقلید می کند.

کودک در طول روز بارها و بارها برای ایستادن و نشستن دوباره تلاش می کند و تا بتواند با اطمینان و بدون نگرانی بایستد بعد شروع به قدم برداشتن به کمک وسایل می کند و سعی دارد راه رفتن را تمرین کند. حتی ممکن است با هر بار تلاش برای افزودن مهارت های حرکتی گاهی زمین بخورد اما به زودی می تواند بدون کمک قدم بردارد و کمکی که شما می توانید به او بکنید اینست که مدام با تشویق هایتان او را مشتاق تر سازید.

تربیت کودک ده ماهه

 

 

 

رشد شناختی در تربیت کودک ده ماهه

کودک ماه ها قبل از ده ماهگی می تواند حرف های شما را بفهمد و گاهی درک او شما را شگفت زده خواهد کرد،مثلا اگر نام شخصی را بگویید او به آن شخص نگاه می کند و یا خودش با به کار بردن کلماتی ساده بر روی چیز های مورد علاقه اش اسم می گذارد و با گفتن آن کلمه شما متوجه می شوید که او چه می خواهد، بهتر است هر بار اسم درست وسایل و اشیا و یا خوراکی ها را به او بگویید تا به مرور زمان ادای درست کلمه را یاد بگیرد. از ده ماهگی به بعد کودک می تواند کلمات ساده ای مثل ماما یا بابا را ادا کند.باز هم دقت کنید رشد کلامی در نوزادان مختلف متفاوت است .

کودک به راحتی کارهای شما را تقلید می کند و همانطور که شما از وسایل مختلف منزل استفاده می کنید او نیز سعی دارد همان کارها را انجام دهد پس نحوه ی استفاده ی درست از وسایل را به او بیاموزید.کارهایی مثل شانه زدن یا مسواک زدن را از همین دوران به او آموزش دهید.یا برای اینکه کودک علاقه ی بیشتری به غذا خوردن داشته باشد یک قاشق یا بشقاب مخصوص در اختیارش بگذارید تا همانطور که شما با ظروف کار می کنید او هم با قاشق و بشقاب بازی کند و کار شما را تقلید کند . این کار در یادگیری او برای غذا خوردن کمک می کند.

تربیت کودک ده ماهه

تربیت کودک ده ماهه ، حمایت از رشد کودک

راه هایی برای کمک به حمایت از رشد کودک:

• وسایلی که در طبقات پایین تر کمد و یا کشوها قرار می دهید وسایلی ایمن و بی خطر باشند که زمانی که کودک به سمت آنها می رود و آنها را کشف می کند بدون نگرانی بتواند با آنها بازی کند و دنیای اطرافش را بشناسد.کشف چیز های جدید کودک را هیجان زده کرده و اعتماد به نفس او را افزایش می دهد.

• اگر در منزلتان پله دارید سعی کنید جلوی راه پله ها را مسدود کنید تا زمانی که شما سرگرم کارهای روزانه تان هستید کودک به پله ها نزدیک نشود. اما زمانی که در کنار او قرار میگیرید با نظارت خودتان به او اجازه دهید در پله ها بازی کند.

• رفتارهای غیر کلامی را به کودک بیاموزید مثلا به او یاد دهید که برای نشان دادن  “خداحافظی” دستهایش را تکان دهد، و یا با اشاره سر “بله” بگوید و برای گفتن ( نه) سرش را به طرفین حرکت دهد.

• استفاده ی زیاد از رورؤک توصیه نمی شود، چون هم خطرناک است و هم اشتیاق او را برای راه رفتن کاهش می دهد.

• برای کودک 10 ماهه از اسباب بازی های گران قیمت خریداری نکنید چون کودک به کشف و شناخت وسایل علاقه دارد.مثلا اگر یک جعبه ی خالی د راختیار او قرار دهید به راحتی می تواند آنرا پاره کند و یا خم کند و از این کار لذت می برد.سعی کنید برای بازی کودک از اسباب بازی های نرم مثل عروسک های پولیشی مثل بره پولیشی،گاو پولیشی،مینیون پولیشی، و یا اسباب بازی های صدا دار و موزیکال و یا اسباب بازی های قابل هل دادن ،کشیدن،حرکت دادن است استفاده کنید. این اسباب بازی ها هماهنگی چشم و دست کودک را تقویت می کند.

تربیت کودک ده ماهه

وظایف مشترک والدین

برای روابط بهتر خانوادگی و جلوگیری از خستگی و نارضایتی طرفین بهتر است این راهکارها را به کار ببندید:

• تقسیم کار: بهتر است لیستی از کارهای روزانه تهیه کنیدو یک تقسیم عادلانه از کارها داشته باشید . با توجه به شرایط کاری هر کدام از والدین می توانند مسئولیتی را بر عهده بگیرند.

• نوبتی کردن مراقبت از کودک : بهتر است هر دو در پرورش و بزرگ کردن نوزادتان سهیم باشید و با توجه به توانایی و شرایط کاریتان هر کدام می توانید شب موقع بیداری کودک شما هم بیدار شوید و او را آرام کنید،هر کدام می توانید وظیفه ی تهیه ی غذا را به عهده بگیرید و یا مراقبت از کودک در موقع بیماری بر عهده چه کسی باشد.

• آرامش خود را حفظ کنید: با بزرگ تر شدن کودک همه چیز آسان تر خواهد شد پس نگران نباشید و آرامش خود را حفظ کنید ، با همسرتان صحبت کنید و یکدیگر را به آرامش دعوت کنید.

• اوقاتی را با یکدیگر سپری کنید: سعی کنید زمانی را برای تفریح و وقت گذاشتن با یکدیگر در نظر بگیرید،با هم غذا بخورید و با کودک بازی کنید و از آخر هفته های خود لذت ببرید.

• برای حل اختلافات کمک بخواهید: مطمئنا در همه ی خانواده ها اختلافاتی وجود دارد و اختلاف نظر جزئی جدا نشدنی از هر خانواده است ،برای اینکه مراقب احساسات یکدیگر باشید بهتر است در مورد اختلافات با یک مشاور صحبت کنید و بهترین راه کار را به کار ببندید.

تربیت کودک ده ماهه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت

دسته بندی ها

درحال بارگذاری ...
سوالی دارید از ما بپرسید
×
علی (چت از طریق ایتا) Whatsapp chat
علی (چت از طریق واتساپ) Whatsapp chat
2 +
سوالات متداول