نقش مهد کودک در تربیت کودکان
امروزه اکثریت والدین به خاطر شاغل بودن یا مشغله های روزمره ترجیح می دهند کودکانشان را به مهد کودک بسپارند.تا کودکشان در مهد کودک علاوه بر بازی و سرگرمی آمورش های لارم را ببیند و مهارت های لازم را کسب کند.اما دقت کنید سن توصیه شده برای رفتن کودکان به مهد بالای 3 سال است.اگر کودک را در سن مناسب به مهد کودک بفرستید در تربیت و ساخت شخصیت او نقش موثری خواهد داشت .دقت کنید انتخاب مهد کودک مناسب بسیار مهم است .
بررسی نقش مهد کودک در تربیت کودکان
مهد کودک در شکل گیری شخصیت کودکان و تربیت آنها تاثیر زیادی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:
۱. تقویت روابط اجتماعی
در مهد کودک کودکان بیشتر به بازی های گروهی می پردازند و این امر باعث افزایش روابط اجتماعی کودکان می شود که میتوان گفت مهمترین تاثیر مهد کودک روی کودکان است.زمانی که کودکان در مهد مدت زمان زیادی در کنار یکدیگر هستند ممکن است با هم به اختلاف بیوفتند که مربیان مهد کودک با مهربانی به کودکان یاد می دهند چگونه باید اختلافشان را برطرف کنند.
بازی هایی مثل تاب و سرسره، بازی های فکری ، انواع پازل ها و … علاوه بر سرگرمی و تقویت هوش کودکان به تقویت روابط آنها نیز کمک میکند. شما با مراجعه به سایت فروشگاه اسباب بازی توی باران می توانید انواع اسباب بازی ها و وسایل و تجهیزات مورد نیاز مهد را به همراه تمامی مشخصات و قیمت مشاهده و خریداری کنید و از تخفیفات ما برخوردار شوید.
۲. آموزش نظم و انظباط
کودکان در مهد کودک با نظم آشنا می شوند آنها هر روز در ساعت معینی بیدار می شوند و وسایلشان را مرتب می کنند و برای رفتن به مهد آماده می شوند.همین طور در مهد کودک زمانی برای بازی و زمانی برای آموزش برای کودکان در نظر گرفته میشود و هر کدام اتاق و زمان معینی دارد که کودک به مرور با این زمان ها و این نظم آشنا می شود و آنها را می پذیرد.مربیان در مهد کودک آموزش های لازم در زمینه ی نظم و انظباط را نیز برای کودکان شرح می دهند و حتی چگونگی صحبت کردن ،نشستن،غذا خوردن و … را هم به کودک آمورش می دهند.
۳.نقش مهد کودک در تربیت کودکان و مستقل شدن
معمولا کودکان در خانه برای انجام کارهایشان به والدین و یا خواهر و برادر بزرگترشان وابسته هستند .و نمی توانند کارهایشان را به تنهایی انجام دهند.اما با رفتن به مهد کودک می آموزند که کارهایشان را به تنهایی انجام دهند.زمانی که کودک برای مدت زمانی در روز از محیط خانه و مادر دور باشد باعث می شود وابستگی اش نسبت به مادر کمتر شود و برای رفتن به مدرسه در آینده آماده شود .
۴. افزایش اعتماد به نفس و خودباوری کودکان
کودکان در مهد کودک شعر ها و قصه ها و مطالب آموزنده ی زیادی یاد میگیرند که در جمع های دوستانه می توانند این آموزش ها را ارائه کنند که این امر باعث تشویق کودک از طرف دیگران خواهد شد و همچنین اعتماد به نفس کودک را افزایش خواهد داد .این مهم را نیز در نظر داشته باشید که کودک زیر نظر مربی آموزش می بیند و مربی نقاط ضعف و قوت کودک را تشخیص خواهد داد و می تواند به رفع نقاط ضعف کودک نیز کمک کند.
۵. کاهش اضطراب و ترس در کودکان
معمولا کودکان وقتی در محیطی جدید وارد می شوند و دور از خانواده هستند دچار استرس و اضطراب می شوند.که معمولا موارد زیادی را در زمان مدرسه رفتن کودکان مشاهده کرده اید .زمانی که کودک در سنین پایین تر و به تدریج با محیط مهد کودک که یک محیط دوستانه به همراه انواع بازی هاست آشنا شود،این اضطراب جدایی از مادر و محیط خانه تدریجا از بین می رود و کودک زمان رفتن به مدرسه استرس نخواهد داشت.
۶. نقش مهد کودک در تربیت کودکان و رشد عاطفی آنها
کودکان در مهد کودک می آموزند احساسات خود را بیان کنند و اگر ناراحتی یا نگرانی در مورد هر چیزی دارند با مربی خود در میان بگذارند .از این رو رشد عاطفی کودک در مهد کودک تقویت می شود.
امیدوارم مطالبی که در این مقاله به آن ها اشاره شد برای شما مفید بوده باشد .ما نوشته ها و مقاله های دیگری نیز در زمینه ی : هزینه راه اندازی مهد کودک ،فواید تاب و سرسره برای کودکان و … نوشته ایم که با کلیک بر روی هر کدام از آنها می توانید مطالب را مشاهده و مطالعه فرمایید.
- mrpesaran
- 1400/10/03
- 1119 بازدید