تقویت هوش کودک پنج ساله
ویژگی های رفتاری کودک 5 ساله
- کودکان 5 ساله همکاری خوبی با دیگر همسالان خود دارند و از بازی با یکدیگر و انجام بازی های گروهی لذت می برند ،آنها در این سن یاد گرفته اند که با یکدیگر مهربان باشند و با هم همکاری کنند.
- کودکان 5 ساله نسبت به قبل بیشتر از تخیلات خود استفاده می کنند و تفاوت بین واقعیت و خیال را کاملا متوجه می شوند.آنها می توانند در تصورات خود هر چیزی را خیال بافی کنند و در بازی های خود به نمایش بگذارند.
- کودکان در این سن به خوبی از رفتار بزرگتر هایشان یاد میگیرند و چگونگی کنترل هیجانات خود را می آموزند و سعی در تقویت و بهبود مهارت های اجتماعی خود دارند.
- کودک در این سن قوانین را درک می کند و می تواند به قانون هر محیط احترام بگذارد.
- کودک 5 ساله آمتده ی پذیرش برنامه ریزی است و استدلالات را به خوبی می فهمد و می تواند مطابق با برنامه و قوانین رفتار کند.
- او در این سن متوجه می شود که رفتار دیگران با او بازتابی از رفتار خودش است یعنی اگر مورد سرزنش و یا تشویق دیگران قرار گرفت نتیجه ی عمل خودش بوده است.مسلما کودکان تشویق را دوست دارند و سعی می کنند به گونه ای رفتار کنند که مورد تشویق دیگران باشند.
تقویت مهارت های اجتماعی
گرچه کودک 5 ساله روابط خوبی با دوستانش پیدا کرده است و از بازی در کنار همسالانش لذت می برد اما دقت داشته باشید که هنوز از نظر احساسی به خانه و خانواده وابسته است و با اینکه در کنار بچه های دیگر احساس خوشایند و لذت دارد ولی باز هم ممکن است هنگام رفتن به پیش دبستانی یا مهد کودک دچار نگرانی شود و بی قراری کند.اما نگران نباشید چون به مرور زمان و با قرار گرفتن در محیط آموزشی این اضطراب از بین میرود.
کودک زمانی که وارد محیط آموزشی می شود با قوانین جدید و مخصوص آن محیط روبرو می شود، همچنین با یک سیستم جدید ،افراد جدید ، رفتار ها و عقاید متفاوت مواجه خواهد شد .این شرایط می تواند کودک شما را خسته و کلافه کند ،او ممکن است به سبب این کلافگی بعد از آمدن به منزل بخواهد بیشتر با شما باشد و یا با رفتارهایی مثل بی قراری یا گریه و بهانه جویی بخواهد توجه شما را بیشتر به خودش جلب کند،اما تعجب نکنید و صبر داشته باشید او احتیاج به آرامش دارد و ممکن است این واکنش ها را از خود بروز دهد.با آرامی او را در آغوش بگیرید و به او احساس امنیت دهید و او را مطمئن کنید که همیشه در کنار او خواهید بود و او را رها نمیکنید.
فرزند پنج ساله ی شما نسبت به قبل مستقل شده است و می تواند رفتارش را نیز کنترل کند و رفتار هایی مانند لج بازی یا بهانه گیری در او کمتر دیده می شود.او نسبت به هر کاری درک و فهم بیشتری پیدا کرده است و برای انجام کارها از شما اجازه می گیرد .
انواع بازی های فکری برای تقویت هوش کودک پنج ساله
انواع پازل ها
می توان گفت پازل ها برای تمامی سنین مناسبند ،اما در هر سن شکل و ظاهر متفاوتی دارند و به مرور پیچیده تر می شوند.با هر بار کامل کردن پازل کودک احساس رضایت و خوشایندی پیدا می کند که باعث افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس کودک می شود. پازل همچنین خلاقیت و دقت و تمرکز کودک را بالا می برد. پازل ها انواع مختلفی از جمله پازل های چوبی مثل پازل چوبی عالی قاپو ، پازل چوبی شمس العماره ،پازل های مقوایی و پازل های پین دار و … هستند .
بازی های لگو
لگو ها و جورچین ها با تکه های کوچک و بزرگ همیشه برای کودکان جذاب است چون کودک می تواند آزادانه بازی کند و در قید و بند قوانین نباشد ،او از خلاقیت خود استفاده می کند و شکل های زیبا و شگفت انگیزی خلق می کند .
همچنین لگوها هماهنگی بین دست و چشم را افزایش می دهد و فکر کودک را مشغول می کند و او را ساعت ها سرگرم می کند تا با خلق چیز های جدید دنیای پیرامون خود را بشناسد. بازی هایی مانند لگو ،بلوک های خانه سازی و انواع جورچین ها می تواند به کودک در درک مفاهیمی مثل اندازه ،شکل و رنگ ها و … کمک کند.
بازی های سمبولیک یا نمادی برای تقویت هوش کودک پنج ساله
این نوع از بازی ها در 5 تا 6 سالگی به اوج خود می رسد .این نوع بازی ها با بازی های نمایشی فرق دارد و در واقع در این بازی ها کودک اشیا و وسایل مختلف را به وسایلی دیگر در بازی مبدل می کند و با تخیلات خود در بازی محو می شود.
برای مثال کودک ممکن است در بازی از یک تکه مقوا استفاده کند و آنرا نمادی از تلفن همراه در بازیش می داند. یا اینکه از یک تکه چوب به عنوان اسب خود استفاده می کند و یا هر وسیله ی دیگری که شید شما فکرش را هم نکنید به انواع چیزهای خواستنی تبدیل می کند و به بازی خود شور و حال می دهد.
فواید بازی های گروهی برای تقویت هوش کودک پنج ساله
پیشرفت مهارت های اجتماعی کودکان
کودکان در سن 5 سالگی و در دوره ی پیش از دبستان به بازی های گروهی علاقه مند هستند و این بازی های گروهی باعث تقویت و افزایش مهارت های اجتماعی کودکان می شود.
ایجاد اعتماد به نفس کودک
بازی های گروهی به کودکان یاد می دهد که با اطرافیان خود کنار بیایند و از نظر عاطفی به دوستان و افراد خانواده نزدیک تر شوند .زمانی که کودکان با همسالان خود و به دور از والدین با هم بازی می کنند می توانند استقلال بیشتری پیدا کنند و همچنین اعتماد به نفسشان افزایش پیدا کند.
تقویت مهارت های حرکتی و فعالیت بدنی
انواع بازی های حرکتی که کودکان انجام می دهند به تقویت رشد حرکتی کودک کمک می کند. و باعث می شود مهارت های حرکتی ظریف کودکان نیز تقویت شود.
تقویت خلاقیت کودکان
- mrpesaran
- 1400/05/31
- 1260 بازدید